Illustratoren 2022

Hedy Vermeer

Illustrator: Hedy Vermeer

“Woorden, beelden, kunst, mensen, die  liefde uitdrukken, lieve briefjes schrijven, tekenen, creëren, ik hou ervan. Ik werk onder de naam HetmeisjevanVermeer en heb samen met een vriendin een project met de naam; DeKunstIsVerbinden waar we kunst inzetten als middel om te verbinden met jezelf en de ander. Ik werk aan sociale projecten met kinderen en jongeren en… Doe nog zoveel meer. Als je nieuwsgierig naar mij bent, kun je mijn boek lezen; https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8461 of kijk op https://www.hetmeisjevanvermeer.nl

Mendel Bouman

Over Mendel Bouman:

Mendel Bouman tekent als sinds jongs af aan, vaak voor zichzelf en zo nu en dan professioneel. Omdat hij naast illustreren ook houdt van vormgeving, schrijven, zingen, video games, ttrpgs en muziek schrijven of componeren, fluctueert het wat hij doet en hoe intensief hij ermee bezig is. Zo heeft hij een tijd lang in de ICT gewerkt, in project management en ruim 14 jaar in de game-industrie. Daar zette hij onder meer een stichting op die jonge game developers helpt om een kans te maken in deze industrie. In maart 2020 heeft hij het stokje van zijn stichting overgedragen aan het overige bestuur en is hij weer hard aan het werk gegaan als creatieve freelancer met muziekstukken, schrijfwerk en illustraties.

Het kaartje ‘Buddy’, dat Mendel heeft getekend en ingestuurd voor de Week van de Lieve briefjes, is ontstaan tijdens Inktober, een wereldwijd fenomeen onder illustratoren, waar ze elke dag worden uitgedaagd om een nieuwe inkttekening te maken. Het thema van die dag was ‘Buddy’ en in zijn eigen woorden: als ik aan buddy denk, denk ik aan m’n partners waar ik lief en leed mee heb gemaakt en mee wil blijven maken.

Kijk verder op https://www.mendelbouman.com/illustrator

Myrthe de Ruijter

Over Myrthe de Ruijter:

“Voor mij is het een waar moment van ontspanning en tijd voor mezelf wanneer ik de tijd vergeet met creatieve collages maken. Een mix van uitgeknipte plaatjes, eigen tekeningen of een collectie afbeeldingen naar elkaar toe schilderen tot één verhaal. Deze illustratie is een fragment van zo’n collage waarbij ik oude foto’s van mijn dochters een verhaal van een lief briefje heb laten vertellen. In deze tijd lijken we te vergeten dat we ook gewoon lief tegen elkaar mogen zijn, dus prachtig om aan deze actie bij te mogen dragen met mijn plaatje.”