Illustratoren

Dankzij een ‘ontwerpwedstrijd’ hadden we voor de actieweek van 2021 maar liefst vier Lieve Briefjes! Een jury heeft zich gebogen over héél veel, prachtige ontwerpen die we hebben binnengekregen. Geknutseld, geverfd, getekend… De jury koos vier winnaars uit: Isabel Vaessen, Angélique Boter, Sanne Biesbroek en Natasja Venema. Hieronder stellen zij zich aan jullie voor.

Als eerste stelt Natasja Venema zich voor, illustrator van het superschattige hondje: Ik ben Natasja Venema. Geboren en getogen in het noorden. Als kind tekende ik al veel, maar ben er nooit echt iets mee gaan doen. Na jaren in het onderwijs te werken en daar steeds minder mijn draai te kunnen vinden, ben ik sinds een jaar mijn hart gaan volgen. Ik volg een schildercursus en de Illustratie Expeditie, al ligt dat laatste sinds corona een beetje stil. Tijdens de lockdown heb ik veel met mijn dochtertje gestoepkrijt, wat veel positieve reacties opleverde. Tijdens Inktober ben ik met balpen gaan tekenen, vandaar mijn hondje met pen. Zo komt er in deze rare tijd veel leuks op mijn pad, zoals nu weer de Week van de Lieve Briefjes! Dat er maar veel leuke dingen mogen volgen!!!

Het tweede briefje is ontworpen door Angélique Boter. Angélique Boter is illustrator met een geheel eigen stripachtige tekenstijl. Veelal tekent ze tegenwoordig met digitale potloden, pennen en kwasten. Het analoge werken met potlood, inkt en verf blijft ook. Ze tekent en schildert een fantasievolle en kleurrijke wereld voor o.a. (prenten)boeken, kaartjes en op schildersdoeken. De ene keer een kleurplaat, de andere keer illustraties voor een bedrijfswebsite of een educatief boek. En weer een andere keer wordt een doek of muur veranderd in een oerwoud. Veel in opdracht, voor bedrijven en particulieren, en soms geheel vrij met altijd een verhaal erin. ‘Het is heerlijk om de wereld een beetje kleurrijker en blijer te maken met mijn fantasiewereld, neem vooral een kijkje op mijn website: www.angeliqueboter.nl

Sarianne Sanne Biesbroek heeft het derde lieve briefje ontworpen. Ze stelt zich aan jullie voor:

Hoi! Ik ben Sanne, 26 jaar en maakte dit briefje omdat ik denk dat iedereen in deze tijd een lief briefje nodig heeft. Extra leuk dat deze uitgeprint wordt om naar een geliefde te sturen. Doe je mee? Ik weet zeker dat je iemand kent die wel wat liefs kan gebruiken.

En het laatste briefje is ontworpen door Isabel Vaessen. Hieronder stelt ze zich voor:

Naast pabostudent, bewonderaar en leerling van de wereld, ben ik een maker. Ik werk aan verschillende projecten en maak veel linoleumprints, (digitale) illustraties en kledingstukken. Dit doe ik beide voor mijzelf en in opdracht voor anderen. Daarnaast ben ik ook altijd bezig met het ontdekken van nieuwe materialen en werkwijzen. Ik hoop in de nabije toekomst een prentenboek uit te brengen en ook meer van mijn werk te verkopen. Ik deel mijn werk via Instagram @alleswatikmaak. Zie ik je daar? 🙂