Illustratoren

Wil jij in januari 2021 jouw illustratie op de voorkant van een Lief briefje hebben? Houd dan de nieuwspagina van de website en de Facebookpagina in de gaten. Daar vertellen we je binnenkort meer over de actie waaraan jij kunt meedoen om een plekje op een lief briefje te bemachtigen voor jouw illustratie! 

De lieve briefjes zijn in 2020 door maar liefst drie illustratrices gemaakt! Als eerste stellen we de illustratrice van dit lieve briefje, Angélique Boter, aan jullie voor:

“Ik ben een illustratrice met een stripachtige tekenstijl en maak naast illustraties ook muurschilderingen. In mijn werk speelt lijn een belangrijk rol, het laat een kleurvolle en fantasierijke wereld zien. De materialen die ik vaak gebruik, zijn acrylstiften met acrylverf, aquarel of inkt en dan verder bewerken op de computer. Aan de hand van andermans verhalen of aan de hand van mijn eigen verhaal. Nu kan ik nog een heel verhaal ophangen over wat er allemaal in mijn werk te zien is, maar volgens mij is het leuker dat zelf te gaan bekijken. Dat kan op mijn website: https://www.angeliqueboter.nl/

Het tweede lieve briefje is gemaakt door Geertje van der Zijpp.

“Ik ben Geertje, kunstenaar, en maak acrylverfschilderijen in een geheel eigen stijl. Verder werk ik in opdracht, illustreer, geef workshops op mijn atelier, en mocht je in Groningen willen overnachten dan kan dat in mijn B&B-kamer tussen mijn schilderijen.

Mijn schilderijen zijn uitingen van mijn gevoelens, en tegelijk open ik tijdens het schilderen een deurtje in mijn hoofd en stroomt er al buitelend een dansend blij licht in me. Ik zie het als een liefdevol spiritueel licht dat schijnt in ieders ziel, en als vanzelf kleurt dit mijn werk. De idealist in me droomt van een lieve wereld waar een warme plek is voor iedereen. Ik wil graag de wereld mooier maken.”

Meer weten over Geertje en haar werk? Ga dan naar https://www.geertjevanderzijpp.com/

Het derde lieve briefje heeft Sietske van der Meij gemaakt.

“Ik ben Sietske van der Meij, wonend in de stad Groningen, waar ik afstudeerde aan Academie Minerva in 2007. Sindsdien werk ik als illustrator en vormgever in mijn creatieve studio.

Mijn studio richt zich voornamelijk op illustratief ontwerp, voor zowel drukwerk als digitaal ontwerp. Mijn stijl is illustratief, conceptueel, kleurrijk en speels. Ik verdiep mij in de verschillende onderwerpen waar ik mee te maken krijg en denk met een opdracht inhoudelijk met je mee. 

Waar ik zoal illustraties voor maak? Dat kunnen heel verschillende dingen zijn. Ik maak illustraties voor onder andere presentaties, servies, kaarten, tijdschriften, animaties, uitnodigingen, kinderboeken, textiel en behang.”

Benieuwd naar haar werk? Ga naar https://www.sietskevandermeij.nl/