2020

David en Tom van One Up Media maakten een mooie video van de startacties rondom de Week van de lieve briefjes in 2020! Bekijk hem hier!

Startacties op Vismarkt en Hoofdstation Groningen

Op zaterdagmiddag 22 februari 2020 geeft Olaf Vos, de Groningse rapper en streektaalconsulent, het startsein voor de Week van de Lieve Briefjes. Dat gebeurt in Groningen op de Vismarkt om 14.30 uur, bij de Jolabult. Je bent welkom! De week wordt dan feestelijk geopend in het bijzijn van sponsoren, theatergroep Auth&Tiek en de illustratrices die de kaartjes gemaakt hebben: Geertje van der Zijpp, Angélique Boter en Sietske van der Meij. Een mooi moment om briefjes te schrijven én te ontvangen. Op maandag 24 februari worden opnieuw briefjes uitgedeeld, om 15:30 uur bij het Hoofdstation Groningen.

Foto’s van de startactie op de Vismarkt vind je hier.

Foto’s van de actie bij het Hoofdstation Groningen vind je hier.

Ook Lieve briefjes via Omapost!

Heb je geen ansichtkaartjes kunnen bemachtigen of ben je aan huis gekluisterd? Niet getreurd! Je kunt tijdens de Week van de Lieve Briefjes ook een gratis kaartje versturen via Omapost.nl. Omapost stelt 25 gratis kaartjes beschikbaar. Je moet daarvoor wel een speciale code invullen op de website. Die code maken we morgen bekend op onze Facebookpagina.

Niet alleen in Groningen…

De Lieve Briefjes zijn inmiddels door heel Nederland verspreid. Ook in Zaandam en Brabant zijn mensen Lieve Briefjes aan het schrijven. Op onze Facebookpagina kwam zelfs een Lief Briefje uit België terecht! Ook in Groningen zelf helpen veel mensen mee de briefjes te verspreiden. Zodat zoveel mogelijk Groningers gebruik kunnen maken van de gratis briefjes. De gemeente Loppersum bijvoorbeeld, stelt een stapel beschikbaar. En verschillende basisscholen hebben Lieve briefjes gevraagd. Ook zijn er Lieve Briefjes bij Hanzehogeschool en andere grote organisaties in omloop… Lief toch?

Ook Sikkom in de ban van Lieve Briefjes

Ook Sikkom ging op pad met Lieve briefjes. Zij zetten werknemers op het Alfa-college in het zonnetje. Van de lerares tot de schoonmaker en van de ICT’er tot de kok. Bekijk de video daarvan hier: Met lieve briefjes stille krachten van Alfa-college bedanken

Kindermiddag in de bieb!

Tijdens de kindermiddag in Bibliotheek Veendam op woensdag 12 januari konden de kinderen Lieve briefjes schrijven en mooi versieren. RTV Noord kwam bij ze langs om een kijkje te nemen: https://www.facebook.com/bibliotheekveendam/videos/798497534001862/

Alfa College doet volop mee!

Work in progress: de Lieve briefjes worden druk verspreid. Het Alfa College in Groningen doet ook mee aan de Week van de Lieve briefjes! De school heeft briefjes opgevraagd voor de vestigingen op de Boumaboulevard en Kluiverboom. Leuk! 

Bekendmaking van de actie

RTV Noord vroeg Ingrid Koetzier van BuitengewoonZijn naar de week van de Lieve briefjes en schreef er een nieuwsberichtje over: Iedereen wil wel een lief briefje, maar eentje schrijven is ook leuk