2023

Week van de Lieve Briefjes draait op volle toeren!

Goed nieuws! Op veel verschillende plekken in Nederland worden Lieve Briefjes afgehaald en geschreven. Zo ook in de bibliotheek in Ten Boer. WIJ Ten Boer organiseerde hier schrijfmomenten voor iedereen die mee wil doen aan deze actie. Heb jij al een briefje geschreven of mogen ontvangen? OOG TV nam een kijkje, bekijk het hieronder.

En ook op andere plekken in Nederland kwam de Week van de Lieve Briefjes in het nieuws. Hierbij een greep uit de publicaties:

Sikkom-redacteur Willem Groeneveld verrast met eerste Lieve Briefje

Op vrijdag 13 januari hebben wij samen met onze stagairs Céline, Ece, Robin en Stijn het allereerste Lieve Briefje van 2023 uitgereikt aan niemand minder dan Sikkom-redacteur Willem Groeneveld! De kaart stond vol persoonlijke boodschappen van studenten Communicatie en Journalistiek van de Hanzehogeschool. “Als er iemand is die wel een kaart vol warme woorden kan gebruiken, ben jij het wel”, zei Ingrid Koetzier bij uitreiking. Willem Groeneveld werd ermee op zijn werk overvallen en waardeerde de actie zeer. De verrassing was mogelijk door de enthousiaste medewerking van enkele collega’s op de redactie.  Super leuk!

150 kaartjes gemaakt door het kindercentrum Anne Dak in Den Haag

Geïnspireerd door de Week van de Lieve Briefjes hebben kinderen van het Anne Dak kindercentrum in Den Haag 150 kaartjes gemaakt die op eettafels komen te staan in de bejaardencentra Het Woerdblok en Het Rozenhof in Naaldwijk. Met deze kaartjes wensen de kinderen de ouderen smakelijk eten.  

Schrijfmomenten bij WIJ in Ten Boer

De organisatie WIJ in Ten Boer organiseert verschillende schrijfmomenten voor bezoekers om samen Lieve Briefjes te schrijven.

Lieve briefjes voor bezoekers van Theek 5

In de bibliotheek Theek 5 schrijft sneldichter Linda Blij een Lief Briefje voor jou, of voor iemand anders die dat verdient. Op woensdag 18 januari is zij aanwezig in de vestiging in Raamsdonksveer van 10:00 – 14:00 uur en op donderdag 19 januari in Dongen van 10:00 – 14:00 uur. Ook kunnen kinderen lieve kaartjes maken tijdens voorleespret op deze locaties.

Lieve Briefjes kun je ook digitaal verspreiden door bijvoorbeeld je out-of-office-reply in het teken van de Week van de Lieve Briefjes te zetten. Zie hieronder het voorbeeld van Linda ter inspiratie.

Voorbeeld:
Maandag 9 januari ben ik er weer en zal ik je mail beantwoorden! In de tussentijd verras ik je graag met een gedicht. Een ter van de Week van de Lieve Briefjes, waarin mensen vanuit de bibliotheek een week lang anderen kunnen verrassen met lieve woorden. 

Voor wie ga jij iets moois schrijven?

Vrolijke groet,

Linda

Verloren liefs

Verloren dingen worden weer van zichzelf.
Kwijtgeraakte knikkers, zonnebrillen in zee
en weggewaaide woorden.

Behalve het liefs
dat ik jou nog nariep
maar dat je niet meer hoorde
omdat je al bij de brug fietste.

Dat dwaalt door de wind
voor altijd door
eindeloos op zoek
naar jouw oor.

-Jaap Robben
(uit: ‘s Nachts verdwijnt de wereld)