Nieuws

2023

https://www.mooilaarbeek.nl/nieuws/activiteiten-evenementen/51317/week-van-de-lieve-briefjes

2022

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/887835/umcg-deelt-lieve-briefjes-uit-het-zit-hem-in-de-kleine-dingen

https://waddenland.groningen.nl/agenda/week-van-de-lieve-briefjes/9983

https://noorderland.nl/artikel/471015/15-t-m-21-januari-week-van-de-lieve-briefjes

Burgemeester Koen Schuiling ontvangt eerste Lieve Briefje

Op vrijdag 15 januari kreeg burgemeester Koen Schuiling het eerste Lieve Briefje uitgereikt in het kader van de Week van de Lieve Briefjes. De burgemeester stak tijdens de lentelockdown van vorig jaar alle Groningers een hart onder de riem met een mooie brief. Voor de organisatoren van de Week aanleiding om juist hém het eerste Lieve Briefje te geven. De Lieve Briefjes-bode bracht het briefje langs bij de burgemeester, keurig op afstand natuurlijk;-)

(foto cktopfotografie)

Dichter Myron Hamming promoot Week van de Lieve Briefjes

Na zijn ‘Ode aan Groningen’ die viral ging op sociale media, is de Groninger dichter en spoken word-artiest Myron Hamming even in de ban geraakt van de Week van de Lieve Briefjes. De Week wordt gehouden van 16 t/m 22 januari en is bedoeld om iedereen op te roepen elkaar iets liefs te zeggen. Een welkom initiatief, zeker in de lockdown die net verlengd is. In dit filmpje brengt Myron Hamming een speciaal gedicht voor de Lieve Briefjes ten gehore en geeft hij zijn eerste Lieve briefje aan iemand cadeau op de markt in Groningen.

Winnaars ontwerpwedstrijd bekend

Opgelet: de winnaars van de ‘ontwerpwedstrijd’ voor de Lieve Briefjes zijn bekend!! Zoals jullie de afgelopen weken op de Facebookpagina hebben gezien, hebben we héél veel, prachtige ontwerpen binnengekregen. Geknutseld, geverfd, getekend… De jury kreeg het enorm lastig. En daarom hebben ze maar liefst vier winnaars uitgekozen! Namelijk Isabel Vaessen, Angélique Boter, Sanne Biesbroek en Natasja Venema. Je ziet hun winnende ontwerpen hieronder. Houd de website en Facebookpagina in de gaten om binnenkort kennis te maken met de ontwerpers van deze súperlieve briefjes!