2022

Lieve actie van WIJ Groningen in Schilderswijk

Op vrijdag 21 januari 2022 organiseerde opbouwwerker Afsaneh Moghadam een schrijfactie in de Schilderswijk in Groningen. Mooi droog onder een partytent en onder het genot van een kopje koffie konden buurtgenoten er Lieve Briefjes schrijven. Die belandden op veel verschillende plekken. Kijk hier hoe dat ging!

Bibliotheek verrast bezoekers

Hier in de bieb doken de briefjes overal op! En de bibliotheekmedewerkers deelden af en toe kaartjes uit aan mensen die zaten te lezen.

Driehonderd Lieve Briefjes op de markt

https://www.mooischijndel.nl/nieuws/human-interest/19374/lieve-briefjes-uitgedeeld-in-het-centrum-van-schijndel

Actie groep 7 van de Kinderkoepel

De kinderen van groep 7 van basisschool de Kinderkoepel in Leeuwarden hebben elkaar deze week verrast met een lief briefje. Ieder kind kreeg een kaartje met daarop de naam van een klasgenoot. Daar mochten ze zelf een ‘elfje’ op schrijven. En daar kwamen deze leuke foto’s van😍

Anoniem een Lief Briefje sturen kan ook!

Op het Montessori Vaklyceum in Groningen-Zuid mogen de leerlingen elkaar de hele week (anoniem) kaartjes sturen. De kaartjes liggen klaar bij de balie waar ook een postbus staat. De postbus wordt twee keer geleegd en de kaartjes worden in de postvakjes van de leerlingen gelegd. Of leerkrachten… want die kunnen natuurlijk ook meedoen! Ze mogen ze natuurlijk ook gewoon aan elkaar geven. Ook iets voor jouw school misschien?

Gastouderopvang aan de slag met kids

Jokidoki Gastouderopvang stuurde onze deze leuke foto’s. Een meisje van drie jaar en een jongen van twee hebben al mooie kunstwerkjes gemaakt 😄

Ook kaartjes in Minibieb Haren

Naast al die grote reuzebibliotheken zijn er ook hele kleintjes die meedoen aan de Week van de Lieve Briefjes! Kijk hier eens in Haren. Je vindt daar aan de Meerweg 67-73 een supergezellige MiniBieb, mét gratis kaartjes natuurlijk😃.

Rotaryclub Hattem Heerde druk aan het schrijven

Kijk nou wat een mooie actie: de Rotaryclub Hattem Heerde schrijft Lieve Briefjes voor ouderen in de buurt. Hopelijk worden er veel mensen blij gemaakt!

Ook in MiniBieb in Uithuizermeeden

Kijk nou! De Lieve Briefjes liggen vrolijk te wachten in de MiniBieb van Natasja Brouwer-Klevering in Uithuizermeeden. Je bent van ❤️ welkom aan de Esdoornstraat 5.

Kaartje bij de warme hap!

Stichting Straatwijs zorgde ervoor dat daklozen in Groningen bij de warme maaltijd een kaartje kregen met een persoonlijke boodschap. Da’s lief!

https://hoogeveenschecourant.nl/hoogeveen/Schrijf-een-lief-briefje-voor-iemand-Gratis-kaartjes-op-te-halen-bij-SWW-Hoogeveen-27401064.html?fbclid=IwAR1b93UVUujQs_oj4O5QfdCF4bopXoL8HEx_ZVXmmttIt8VYZp6rkV_Pskg

Aftrap Week van de Lieve Briefjes voor UMCG Groningen

Tijd om los te gaan! Vandaag om 10:00 uur is de Week van de Lieve Briefjes afgetrapt voor de deur van het UMCG in Groningen. Het UMCG doet namelijk enthousiast mee aan de week: als het aan ons ligt wordt alle zorgpersoneel bedolven onder de Lieve Briefjes. Er liggen heel veel kaartjes klaar waarmee leidinggevenden hun medewerkers, maar medewerkers elkaar een hart onder de riem kunnen steken. En dat mag wel even in deze rare tijden!

De Lieve Briefjes-postbodes stonden vandaag voor het UMCG om bezoekers ook Lieve Briefjes te geven.

De actie krijgt dit jaar veel enthousiaste reacties. Veel organisaties en bedrijven grijpen de week aan om een lieve boodschap te versturen of te geven. Zo zijn er bakkers die kaartjes weggeven, kinderopvangorganisaties die briefjes schrijven, bibliotheken die kaartjes verstoppen in boeken en veel mensen die er acties mee organiseren.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/887835/umcg-deelt-lieve-briefjes-uit-het-zit-hem-in-de-kleine-dingen

https://waddenland.groningen.nl/agenda/week-van-de-lieve-briefjes/9983

https://noorderland.nl/artikel/471015/15-t-m-21-januari-week-van-de-lieve-briefjes

Klaar voor de start? Schrijftips!

Tip 1: Stuur een kaartje mee: stuur je iemand een Lief Briefje? Stuur dan ééntje extra mee. Dan kan de ontvanger ook meedoen met de actie!

Tip 2: Lekker samen na het avondeten: toetje op? Blijf nog even zitten en schrijf samen een paar kaartjes. Je kunt elkaar helpen en het is gezellig bovendien!

Tip 3: Leg een paar kaartjes bij de voordeur en geef de pakketbezorger een kaartje. Dat levert je vast een glimlach op.

Tip 4: Kinderen schrijven voor ouderen: of het nu een schoolklas is of een groep BSO- of opvangkinderen: schrijf en teken samen Lieve Briefjes en breng ze bij het verpleeghuis in de buurt. Zo maak je veel mensen blij.

Tip 5: Neem een pakketje briefjes mee in je fietstas of auto. Je zal zien dat waar je maar komt zijn er lieve mensen! En het zal je verbazen hoe het steeds gemakkelijker en leuker wordt om te schrijven en te geven!

Ook leuk! Zie hier de actie op het Montessori lyceum.
Ze hebben een bus bij de balie staan waarin ze de kaartjes anoniem naar elkaar kunnen sturen.
Dit mogen ze de hele week doen. Iemand deelt de kaartjes dan 2x in de week uit in de postvakjes van de leerlingen.
Ze mogen ze natuurlijk ook aan elkaar geven als ze dat willen. Daarnaast gebruiken ze de kaartjes ook om ze aan collega’s te sturen.

Eerste kaartjes onderweg

Na de aankondiging van de Week van de Lieve Briefjes in de (noordelijke) media en de ‘opening’ van de online bestelmodule is er op de eerste dag een enorm aantal Lieve Briefjes verpakt en verstuurd! En uit de bestellingen blijkt dat onze actie zich uitbreidt over het hele land, van Terschelling tot Rotterdam. Van kinderdagverblijf tot rotaryclub, van individuele briefjesschrijver tot ziekenhuis. En hadden we al gezegd dat ook twaalf bibliotheken in Friesland meedoen? Nee he!;-)

Online bestellen kan!

Jaaa! Het kan weer! Het is nog mogelijk om via deze website Lieve Briefjes te bestellen. Je ontvangt de Lieve Briefjes gratis maar betaalt voor de porto- en verzendkosten. Een team enthousiaste vrijwilligers probeert de pakketjes zo spoedig mogelijk te verzenden. Zodat jij lekker aan de slag kunt met jouw Lieve Briefjes:)

https://gezinsbode.nl/artikel/1190262/weet-jij-al-aan-wie-je-een-lief-briefje-gaat-sturen-in-de-week-van-lieve-briefjes-zijn-ansichtkaartjes-gratis-beschikbaar-ook-online-in-stad-en-provincie.html

Ze zijn mooi:)

Met grote dank aan de Gemeente Groningen die ervoor zorgde dat we vanmorgen een enorme berg prachtig gedrukte kaartjes konden ophalen! De voorbereidingen kunnen nu echt beginnen. Zo maken we eerst de pakketten voor alle bibliotheken klaar.

Briefjes ook in Breda!

En wéér goed nieuws! De bezoekers aan de bibliotheken in Breda kunnen ook Lieve Briefjes krijgen! De kaartjes liggen binnenkort te wachten in de bibliotheken aan de Molenstraat 6, Bibliotheek Breda Noord en Bibliotheek Breda Zuid.

https://www.nieuweveste.nl/

Superstart in het nieuwe jaar!

Op de eerste dag van het nieuwe jaar kregen wij te horen dat de Lieve Briefjes dit jaar in ALLE vestigingen van de openbare bibliotheken in de provincie Groningen verkrijgbaar zullen zijn. Biblionet Groningen gaat ervoor zorgen dat er in alle vestigingen kaartjes beschikbaar zijn, voor iedereen die mee wil doen met de actie. De kaartjes zijn tijdens de actie gratis af te halen in de bibliotheekvestigingen. Je vindt ze hier (klik): https://www.biblionetgroningen.nl/bibliotheekvestigingen.html