Achtergrond

De Week van de lieve briefjes is een initiatief van de stichting BuitengewoonZijn.NU. Op dit moment is BuitengewoonZijn.NU samen met Senza Communicatie bezig met het organiseren van de Week van de Lieve briefjes van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 januari 2022. Wil je hieraan meewerken? Neem dan vooral contact met ons op! 

De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo werd in 2021 de actie ondersteund door Gemeente Groningen, Qbuzz, WIJ Groningen, Biblionet Groningen, Residentie de Wijert, Omapost, Ninde, One Up Media en Myron Hamming.   

In november 2018 werden in Groningen de lieve briefjes geïntroduceerd met de Dag van de Lieve Briefjes. Op deze dag konden Groningers iemand een briefje geven met een lieve boodschap. Zomaar, om mensen blij te maken. Het idee achter dit initiatief is de behoefte aan verbondenheid in de samenleving. Door een laagdrempelige vorm van contact te creëren, is het de bedoeling dat de dagelijkse terughoudendheid hierin wordt weggenomen. De uitdaging is om mensen die elkaar niet kennen met elkaar in contact te brengen, om elkaar te laten leren kennen, maar ook om mensen die behoefte hebben aan meer contact een handje te helpen. Wie wordt er nou niet blij van een lief briefje?

Na het succes van de Dag van de lieve briefjes in november 2018 werd het in februari 2020 een Week van de lieve briefjes. Niet alleen in Groningen; ook in Drenthe en op vele andere plekken in Nederland van Breda tot Haarlem haakten mensen aan. Ook in januari 2021 werden er een week lang briefjes verspreid en uitgedeeld in het hele land. Want waarom zou je maar één dag lieve boodschappen willen uitdelen? Het mooiste zou natuurlijk zijn als we dat altijd deden. Help je mee om in 2022 een landelijke Week van de lieve briefjes te organiseren?