Over de Lieve Briefjes

De Week van de lieve briefjes is een initiatief van BuitengewoonZijn. In 2020 werkte BuitengewoonZijn hieraan samen met gemeente Groningen, Biblionet Groningen, Qbuzz Groningen Drenthe en Senza Communicatie.

Op 16 november 2018 werd de Dag van de lieve briefjes georganiseerd. Op deze dag konden Groningers iemand een briefje geven met een lieve boodschap. Zomaar, om mensen blij te maken. Het idee achter dit initiatief is de behoefte aan verbondenheid in de samenleving. Door een laagdrempelige vorm van contact te creëren, is het de bedoeling dat de dagelijkse terughoudendheid hierin wordt weggenomen. De uitdaging is om mensen die elkaar niet kennen met elkaar in contact te brengen, om elkaar te laten leren kennen, maar ook om mensen die behoefte hebben aan meer contact een handje te helpen. Wie wordt er nou niet blij van een lief briefje?

Na het succes van de Dag van de lieve briefjes in november 2018 werd het in februari 2020 een Week van de lieve briefjes. Want waarom zou je maar één dag lieve boodschappen willen uitdelen? Het mooiste zou natuurlijk zijn als we dat altijd deden. Help je mee om in 2021 een landelijke Week van de lieve briefjes te organiseren?