2024

https://lc.nl/friesland/De-magie-van-een-lief-briefje-Je-kunt-iemand-optillen-28847882.html

l

@l1.limburg

Het is de Week van de Lieve Briefjes! đź’– De perfecte tijd om nog eens stil te staan bij je dierbaren, zoals hier in de bibliotheek in Sittard. #Lieve #Briefjes #Bibliotheek #Sittard #Persoonlijk #Lief #Leuk #Aardig #Limburg #L1 #Foryou

♬ origineel geluid – L1 nieuws & sport

Stichting Present Groningen krijgt allereerste Lieve Briefje van 2024

De Week van de Lieve Briefjes gaat weer beginnen! Op vrijdag 12 januari overhandigde wethouder Inge Jongman van de gemeente Groningen het eerste Lieve Briefje aan Babette Versloot van de stichting Present Groningen. “Je inzetten voor een ander en oog hebben voor elkaar is van onschatbare waarde. Babette maakt het mogelijk dat mensen een steentje kunnen bijdragen aan een mooiere samenleving en daarom vind ik dat zij een lief kaartje verdient”, legt Inge Jongman uit.

Babette Versloot werd compleet verrast door de komst van de wethouder. De theatrale opluistering door Theatergroep Authentiek zorgde er bovendien voor dat ze als een ster werd ontvangen, in het bijzijn van enkele collega’s. Een extra groot Lief Briefje met mooie woorden van Inge Jongman en een bos bloemen maakten het moment compleet.

Stichting Present Groningen is een organisatie die vrijwilligers verbindt aan mensen met een hulpvraag. Ze geloven dat veel mensen zich willen inzetten voor een ander, alleen is er vaak een kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen. Present functioneert als de verbindende schakel tussen deze twee partijen. Babette Versloot is algemeen coördinator bij Stichting Present Groningen.